Louisiana

Louisiana betragtes som et hovedværk i dansk modernistisk arkitektur. Stilen er rundet af de sene 1950'eres diskrete modernisme og museets lavmælte, horisontale linjer føjer sig intimt og yndefuldt ind i landskabet.

Fra begyndelsen var det stifteren Knud W. Jensens tanke, at museet skulle være et sted for moderne dansk kunst. Allerede efter et par år skiftede han dog spor, så Louisiana ændrede sig fra at være en overvejende dansk samling til at blive et internationalt museum med talrige internationale hovedværker.

Netop den tætte kontakt til og samarbejdet med det internationale kunst- og kulturmiljø har siden været en af Louisianas største styrker. Og en af hovedårsagerne til, at det gennem alle årene har været muligt at præsentere et udstillingsprogram, der i den grad har vakt genklang. Louisiana har derved opnået status som et af verdens mest respekterede udstillingssteder og vil også fremover kunne tiltrække udstillinger og kunstnere på et niveau, som få andre danske – og internationale – museer har mulighed for.

Kilde: www.louisiana.dk